15 Şubat 2012 Çarşamba

Ev Yapımı MAC Fix Plus

Sonunda gliserini bulup Su Hakgüden'in videolarında anlattığı MAC Fix Plus'ı yaptım. Bunun için sadece fıs fıslı bir şişe, gliserin ve gülsuyu gerekli. Gülsuyu yerine şişe su da kullanılabilirmiş. Ama ben daha iyi olur diyerek gülsuyu kullandım.

Peki bu MAC Fix Plus ne işe yarar derseniz. Fondötenden önce uygulayarak yüzünüze bir ışıltı kazandırabilirsiniz, kuru fondötenlerinize karıştırıp kullanabilirsiniz, pudranın ayarını kaçırdığınızda üstüne uygulayabilirsiniz, farlarınızda kullanarak daha fazla renk vermesini ve kalıcılığını artırabilirsiniz, makyajınızın üstüne sıkıp yüzünüze hafif bir ışıltıyla porselen görünümü verip makyajınızı sabitleyebilirsiniz.
İşte kullandığım ürünlerin toplu görünümleri. Ben ölçü olarak aşağıdaki resimde gördüğünüz soldaki şişe kapağını kullandım. Yapımı çok basit. Bir ölçü gliserin, üç ölçü gülsuyu koyarak kolayca hazırlıyoruz.
Gliserini eczanelerden bulabilirsiniz. Ben bu 25 gramlık gliserini 4.5 liraya aldım. 
Tek gliserinden bu kadarlık yapabildim. Şişe 100 ml'lik. Sanırım 75 ml'lik bir ürün elde ettim. Size hemen bir farımdaki uygulamamı göstereyim.
Soldaki normal sürülmüş hali, sağdaki de fırçaya yaptığımız çakma MAC Fix Plus sıkılmış hali. Bariz bir fark var. Ama ben makyajımı bitirdikten sonra bir kol mesafesi bırakarak sıkıp böyle kullanmayı seviyorum. Ben gün içinde yüzümle çok uğraştığım için genelde akşama yüzümde hiç makyaj kalmamış olur. Ama bunu uygulayınca gerçekten de yüzümde sabitleniyor. Bunun orijinalini daha deneyemedim. Ama yakın bir zamanda almak istiyorum. Su videosunda yaptığımız çakmanın orijinali kadar iyi olmadığını ama yine de idare ettiğini söyledi. Ben bundan bile bu kadar memnun kaldıysam orijinaline besleyeceğim duyguları düşünemiyorum bile :)

Benden şimdilik bu kadar. Başka bir yazıda görüşmek üzere hoşçakalın :)

4 yorum:

  1. gliserinimiz ve şişemiz aynı :D sadece gül suyumuz farklıymış canım,güle güle kullan :D

    YanıtlaSil
  2. hemen deniyorum hemen :D

    YanıtlaSil