28 Nisan 2012 Cumartesi

Smashbox Eyeliner

Bir dönem kafayı eyelinerla bozmuştum, dipliner kullanmayı beceremedim, eyeliner zaten hak getire ben de sonuç olarak jel eyelinerlara dadanmıştım. Bu eyelinerı alma maceramı alışveriş yazımda da belirtmiştim. Yazım için tık tık...
Benim ilk ve tek jel  eyelinerım (tabi şimdilik ;)) Yapısı diğerlerine göre çok farklı. Resimde de gördüğünüz gibi yağlı veya hafif likit değil. Gayet katı bir görünümü var. Ama fırçayla dokunduğunuz an rengini vericek, sizi zorlamayacak kadar da yumuşak. Gördüğünüz gibi kıvamını tarif edemiyorum :D
Sevmediğim Yönleri
-Rengi göze sürüldüğünde siyahtan griye dönük bir hal alıyor. İnglot'unki gibi simsiyah değil.
-Gözünüze sürdükten 2-3 saat sonra uçuyor. Yani dağılmıyo, akmıyo uçuyo :D 2 saat sonra gözünüzde neredeyse hiç bir şey kalmıyor ki ben bunu paintpotla birlikte de denedim ama bu durumu değiştiremedim.
-Sanırım kıvamı yüzünden fırçayla almaya çalışırken eyeliner içinde topak topak oldu. Sürdüğümde böyle bir sorunla karşılaşmasamda kabındaki görüntüsü pek hoş değil.
Hiç iyi bir yanı yok mu tabi ki var :D Gün sonunda makyajımı temizlerken kolaylıkla çıkıyor gözlerimden tabi gözümde kalmışsa eğer hala :D Bi daha alır mıyım? Ben simsiyah dursun istiyorum o yüzden bir daha almam. Hemde bu fiyata hiç almam (59 tl).


Zaman ayırdığınız için teşekkürler. Başka bir yazıda görüşmek üzere hoşçakalın :)

25 Nisan 2012 Çarşamba

Oriflame Very Me - Oh My Gloss

Bugün ki pek sevgili (!) ürünüm Oriflame'dan aldığım lip glossum... Nefretlik bişey yani. Uzak durun!
Bendeki rengi Hottie. Neredeyse her katalogda indirimde olup 6,90a satılmakta genelde kendileri ve de 10ml. Şimdi gelelim neden sevmediğime. Bi kere renk vermiyor. İnanmıyosanız buyrun kanıtlarım...
Yukardaki benim dudağımın normal rengi, aşağıdaki de gloss sürülmüş hali.
Bileğimdeki rengi dudakta bulmak neredeyse imkansız. Ayrıca o kadar yapış yapış ki dudaklarımı hareket ettirirken zorlanıyorum. En kötüsü de kokusu ve tadı. Bana göre fazlasıyla garip ve de iğrenç bir tadı var. Bozulmuş olabileceğinden şüphelendirecek kadar kötü yani.

Bu kadar kötülememden sonra alır mısınız bilemem ama benim bir daha yanından bile geçmeyeceğim kesin :) Zaman ayırdığınız için teşekkürler. Başka bir yazırda görüşmek üzere hoşçakalın :)





14 Nisan 2012 Cumartesi

Rimmel London- Stay Matte Pudra

Herkese merhabalar. Yeni bir yazıyla karşınızdayım :) Bugün Rimmel London'ın Stay Matte pudrası hakkındaki düşüncelerimi paylaşacağım. Her yazımda belirttiğim gibi ben kuru ciltliyim. Artık bunu bilmeyen kaldı mı :D Bu yüzden çok da pudra kullandığım söylenemez. Yazın terlememek ya da parlamamak için kullanıyorum genelde. Bu pudra genel olarak bloger ve vlogerlar tarafından çok beğeniliyor. Bendeki 005 Silky Beige rengi. Gelelim benim görüşlerimeee...
İyi yönleri:
+
Kapatıcılığı orta seviye ki bu benim için yeterli.
+Parlamayı yaklaşık olarak 6 saat engellediğini söyleyebilirim.
+Yüzünüze kadifemsi bir yumuşaklık katılıyor.


Sevmediğim Yönleri:
+Ancak bu kadar kullanışsız bir kutu yapılabilirdi. Kapağı yalama oldu.
+İçinde aynası yok ki bence en büyük eksiği.
Kimler kullansa daha iyi olur?
Bence daha çok karma ya da yağlı ciltlilere uygun bir pudra. Gerçekten de cildinizi matlaştırıp öyle de kalmanızı sağlıyor. Fiyat performans olarak bakarsak gayet başarılı. Drugstorelardan makyaj malzemesi almama kararı aldığım için bir daha almayı düşünmüyorum.



Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Başka bir yazıda görüşmek üzere hoşçakalın :)

10 Nisan 2012 Salı

Oriflame Nature - El Kremi

Benim ayılıp bayıldığım seri... Zeytin yağı ve bambu özlü serisinden el kremini görmektesiniz. Daha önceden vücut kremini de kullanmıştım.


Gelelim + larına :
+ Cilt tarafından gayet hızlı bir şekilde emiliyor.
+Kesinlikle yağlı bir his bırakmıyor.
+Nemlendirmesi gayet başarılı ve en önemlisi kalıcı.
+Cildinizi yumuşacık yapıyor.

Olumsuz Yönleri
+Bitkisel bir kokusu var ve ben malesef bundan hoşlanmıyorum. Aman zaten kokusuda çok kalıcı değil :D
+Oriflame artık bu seriyi üretmiyor malesef.
Yapısı da gayet güzel. Sürdükten sonra cildiniz nefes alamıyormuş, ellerinizin üstünde bir sürü katman varmış gibi hissetmiyorsunuz. Yukardaki - + tablosunda da gördüğünüz üzere ben bu kreme bayılıyorum. Nadiren kataloga belli ürünlerini koyuyorlar. Bunu ya da vücut kremini yakalarsam direk stok yapıcam :)

Başka bir yazıda görüşmek üzere hoşçakalın :)