30 Ocak 2012 Pazartesi

Nivea Visage Günlük Bakım Kremi

Bugün size Nivea Visage'ın kuru ve hassas ciltler için besleyici günlük bakım kreminden bahsedeceğim. Bundan önce Vichy Essentiels serisinin nemlendiricisini kullanıyordum. Aslında L'oréal'ın gündüz kremini denemeye şartlamıştım kendimi ama Watsons'daki görevli bayan bu kremi almam konusunda yoğun bir ısrarda bulununca üstüne bir de 2 tanesini tek fiyatına bulunca dayanamayıp kaptım bende. İyi ki de almışım diyorum. Çünkü gerçekten çok memnunum.


Biraz katı bir ürün gibi gözükse de sürümü, dağılması çok rahat. Yüzümde herhangi bir alerji, yanma, kızarma yapmadı. Vichy'i sürdükten sonra yüzümde baya yağlı bir his kalıyordu ama bu kesinlikle öyle değil. Yüz tarafından en fazla 15 dakika içinde emiliyor. Hafif bir kokusu var ama beni rahatsız etmedi.
Bir daha alır mıyım? Aslında memnuniyet açısından bakarsak alırım ama farklı ürünlerde denemek istiyorum. O yüzden biraz arada kaldım artık bunlar bittiğindeki ruh halime göre bakıcaz :)
Doğal badem yağı ve calendula özü içerdiği yazıyor. Ve tabiki en önemli özelliklerinden biri de SPF 15. Benim gibi nemlendiricinin üstüne bir de güneş kremi sürmekten hoşlanmıyorsanız kesinlikle çok kullanışlı bir özellik :)


Başka bir yazıda görüşmek üzere hoşçakalınn :)

21 Ocak 2012 Cumartesi

Oriflame Beauty Triple Core Ruj

Görünüşüne bayılıp aldığım rujum olur kendileri... Bir indirimde yakalayıp 6-7 liraya almıştım. Rengi Love Pink ve 4 gram.
Görünüş ve özellik olarak diğer rujlardan biraz farklı. 3 bölümden oluşuyor. En içteki kalpli bölüm sim veren, ortadaki beyaz bölüm dudağı nemlendiren ve en dıştaki bölüm de dudağa renk veren ruj bölümü. Peki vaad ettiklerini yerine getirebiliyor mu? Bence kesinlikle getiriyor. Nemlendirme özelliği bazı dudak nemlendiricilerini bile sollayabilecek kadar iyi. Şekli kullanımını birazcık zorlaştırıyor ince dudaklıysanız bulaştırmadan sürmekte zorlanabilirsiniz. 
Dudaktaki duruşunu göstermeye çabaladım ama malesef başarılı olamadım. Bu duruşa aldanmayın tabi siz :) Nolursa olsun bu rujun bendeki duruşunu bir türlü sevemedim ben. 
Renk tam olarak bu. Resimde rujdaki simleri ışıltıları görebiliyosunuz biraz. Zaten öyle bol simli ışıltılı bir şey de değil. Kendinde nemlendiricisi olması altına bir de nemlendirici sürme derdinden de kurtarıyor ama bu sefer de yağlı bi his bırakıyor dudakta. Kalıcılığı da iyi sayılmaz. Oriflame'ın rujlarını bir türlü sevemedim ben zaten.

Başka bir yazıda görüşmek üzere. Hoşçakalın :)

16 Ocak 2012 Pazartesi

Oriflame Very Me - Lip Gloss



 Lip glosslardan pek hoşlanmasamda elimde bulunsun diye almıştım. Küçük olmaları taşıma açısından kolay oluyor. Hem de çok kullanmayacağımı bildiğimden çöpe atarken daha az içim acır diye düşünüyorum :) Soldan sağa doğru; cherry brown, baby pink, coral, raspberry.
Yukarıdaki resimde iki başta bulunan siyah şeyler click-it olarak geçiyor kataloglarda. Bunlar sayesinde very me serisinden aldığınız herhangi 2 ürünü birbirine ekleyebiliyorsunuz. Seriden alınan 2 ürüne hediye olarak ücretsiz geliyor. Kataloglarda genelde indirimde olan ürünler bunlar. Ben alırken 6.90'dı.






 Gelelim benim yorumlarıma. Yapış yapış bir his bırakıyo evet ama haklarını da yememek lazım yapış yapış olmayan bir gloss üretilemedi hala. Renk verme konusunda sınıfta kaldılar. Ama bu herzaman olduğu gibi benim dudaklarımın koyu renginden kaynaklanıyor olabilir :) Ben resimlerde pek yakalayamasamda içinde çok küçük ışıltılar var.  Ama her türlü ışıltı ve sime karşı olan beni bile rahatsız etmiyor bu durum :) 




Kalıcılıkları çok iyi değil tabi ki ama bir glossdan da çok fazla bir şey beklememek lazım sanırım. Gelelim en kötü özelliklerine: Tatları ya da kokuları. Yani asıl sorun hangisi tam olarak çözemedim. Sürmeden kokladığınızda baya yoğun bir şekilde çilekli sakız kokuyor ki ben bu kokuya bayılıyorum. Ama sürdüğümde midemi bulandıran garip bir tat ve kokuyo dönüşüyorlar. Kozmetikte parfümden hoşlanmayanlar kesinlikle uzak durmamalılar.





Birleştirince boyları uzun gibi duruyor ama bi  kalemin boyunu geçmiyorlar. Tabi çift tarafını gloss yapmaktansa kapatıcı, maskara ya da dudak renklendiricilerinden 2'li seçmek daha mantıklı olur herhalde :) Glosslar 3.5ml'lik. Fırçalarını da beğendim kauçuk(sanırım doğru kelime bu :)) ve dibine kadar uzanıyo. Diğer markalarda sonlara doğru glossu kutudan çıkarmak başlı başına bir eziyet ama bunda o sorunun yaşanacağını sanmıyorum. Yakında bu serinin dudak renklendiricilerinden de bahsedeceğim. 


Başka bir yazıda görüşmek üzere hoşçakalın :)

14 Ocak 2012 Cumartesi

Avon Nail experts - Tırnak Güçlendirici

Geçen yıl aldığım bir avon ürünü daha... Tırnak soyulmalarını ve kırılmaları engellediği yazıyordu kutusunda. Soyulma sorunumu çözdüğünü kesinlikle söyleyebilirim. Ama malesef tırnak güçlendirme gibi bir özelliği yok. 12ml'lik bir ürün. 2 yıl raf ömrü var. Şişenin içinde yeşille sarı arası bir duruşu var ama tırnak da kesinlikle şeffaf. Suya dayanıklı değil. Banyodan sonra tırnaklarımdan nail trick gibi soyularak rahatlıkla çıkıyordu. Tabi o uygulama benim tırnaklarım için ne derece sağlıklıydı orası tartışılır :) Kısacası pek de memnun kalmadığım bir ürün. Zaten Avon'da satıştan kaldırmış sanırım katalogunda bulamadım çünkü. Bir daha alır mıyım? Kesinlikle hayırr... Sally Hansen'ın tırnak kalınlaştırıcısı elime ulaştı sonunda. Yorum yapabilcek kadar kullandıktan sonra onu da paylaşırım sizlerle :)

Başka bi yazıda görüşmek üzere hoşçakalınn :)

12 Ocak 2012 Perşembe

Labrosan - Dudak Nemlendiricisi

Benim birkaç yıl önce bir eczaneden aldığım dudak nemlendiricim. Tedavi etme özelliği yok ama koruması kesinlikle mükemmel. Koruma faktörü olmaması bu nemlendiricinin tek kötü yönü sanırım. Dudağınıza sürdüğünüzde yağlı bir his veriyor. Ben ruj sürmeden önce dudaklarımı kesinlikle nemlendiririm ve bazı nemlendiricilerde üstüne ruj sürememe gibi bir sorunla karşılaştım. Yani ruj sürmeye çalıştığımda renk vermiyordu. Ama bunda kesinlikle öyle bir şey yaşamadım. Kışın dudaklarım aşırı kurumasına rağmen düzenli kullandığımda fazlasıyla faydasını gördüm. Bir daha alır mıyım? Hayıırrr! Çünkü 5.8 ml'lik kocaman bir boyu var ve sür sür bitmiyor bir türlü. Sanırım bir şeyi uzun süre kullanınca sıkılıyorum.


İçindekiler: Petrolatum, ceresin, oleyl alcohol, ricinus communis, parfum, persea gratissima, butyrospermum parkii, saccharin, glyceryl oleate, ascorbyl palmitate, citric acid, hexylene glycol, ethoxydiglycol, BHT, BHA, benzyl alcohol.


Başka bir yazıda görüşmek üzere hoşçakalın :)

10 Ocak 2012 Salı

Project Pan!!

Project pan nedir? Elindeki ürünlerden en az 10 tanesini bitirmeden yeni bir alışveriş yapmayacağın bir proje.. Ben elimdeki, bitirme ihtimalimin yüksek olduğu ya da artık bitsin de kurtulayım dediğim ürünleri göstereceğim bakalım artık bitecek ilk 10 hangileri olacak :)
Bitirme ihtimalim olan ürünlerin toplu resmi..
Not:Resimlerdeki siyah çizgiler ürünlerin seviyelerini gösteriyor.

Vichy Essentielles Yüz Temizleme Jeli: Çok memnun olduğum bir ürün. Baya bereketli çıktı ama bitmedi gitti. Bu bitsin daha avondan aldığım bir tane var artık bayatlamadan onu da bir kullanabilsem keşke...
 Vich Essentielles Nemlendirici Krem: Aşırı kuru bir cildim var ve bu krem bana çok iyi geliyordu. Seviye belirtmeye bile gerek duymadım. 1 hafta anca dayanır. Kutusu temizleme jeliyle aynıydı ama tüpten kullanamayacağım kadar azalınca kesip bunun içine boşalttım :)
Avon Solutions Winter Nemlendirici Maske: Neme hasret yüzüm bu maskeyi hemen emdiği için bol kepçeden kullanıyorum buna rağmen bitmedi ama hala umudum var bitecek :) Bundan sonra Oriflame'ın 2 tane nemlendirici maskesi var dahaa...

True Cover Makyaj Temizleyicisi: Annemin telefonla sipariş ettiği fondötenlerin yanında gelen bir temizleyici. Fazlasıyla yağlı sevdiğimi söyleyemem.
Oriflame Nature Secrets Deodorant: Çok çok çok seviyorum. Stoğumda 3 tane daha var kendisinden daha sonra bahsedeceğim.
Avon Göz Makyaj Temizleyicisi: Bir ay öncesine kadar gözlüklü olduğumdan gözlerime pek bir şey sürmüyordum o yüzden neredeyse hiç kullanılmadı. Ama artık son hız kullanılıp bitirilecek denemek istediğim temizleyiciler var.
Oriflame Milk & Honey Vücut Kremi: Oriflame'ın bambu ve zeytin yağı özlüsü kadar olmasa da sevdim. Elimdeki vücut kremlerini bitirip Body Shop'ın body butterlarını denemek istiyorum.
Naomi Campbell Parfüm: Hafif çiçek kokuları seven biri olarak bu koku bana fazlasıyla ağır geliyor. Elimdeki parfüm stokları hemen bitsin istiyorum ama çookkk zor..
Avon Şeftalili Nemlendirici: Nefret ediyorum bundan. Yüzüme sürdüğüm an sanki alev alıyor, çok yakıyor ml si de fazla olunca atmaya kıyamadım el kremi olarak kullanıyorum. Kokusu muhteşem ve çok kalıcı.
Flormar Tırnak Eti Yumuşatıcı: Çok ilgili(!) bir görevli sayesinde tırnak eti giderici niyetine aldım. Akılsız ben orda kutusunu okuma gereği de görmeden alıp çıktığımdan bunun manikür öncesi eti yumuşatma görevi hariç bir olayı olmadığını fark edemedim. Tırnak etimi kesmeye pek istekli olmasamda sırf bu bitsin diye kesiyorum :D
Avon Tırnak Güçlendiricisi: 2 gün oje sürsem 3.gün tırnaklarım ortadan kırıldığından sık sık kullanıyorum. Çok da memnunum ama Sally Hansen'dan yeni bir tane sipariş etmiştim o yüzden bu hemen bitsin gitsin.

Elite Far: Kutusunu mac e benzetmeye çalışmak yerine kalitesine odaklansalarmış çok süper olurmuş! Bu fardan pembeyi geçtim pembeye yakın bir renk bile elde edilemiyor. Kapağını açtığında bile bir toz bulutu oluşturmasını söylemiyorum bile. Neyse neyse daha iyi daha hızlı biter :D Aydınlatıcı olarak kullanayım da kurtulayım istiyorum. Zaten açık renk farları seviyorum bir taşla iki kuş :)
Verita Far: Bir alışverişimin yanında vermişlerdi. Far görünümlü şey sadece sedef vermeye yönelik üretilmiş herhalde. Ama bunu da severek kullanacağım gibime geliyor.
Flormar 4'lü Far: Veee geldik benim için eziyet olan bir fara! Simli şeylerden nefret e-di-yo-ruumm!!! Ama renkleri çok güzel :s Ay ben hiçbir şeyimi atmaya kıyamıyorum ya. Bu arada bu far baya baya bayaaa eski :D
Flormar Tekli Far: Bu da bendeki eski ürünlerden biri. Renk vermesi kalıcılığı rengi çok güzel. Bitceğini pek sanmıyorum ama bitse de gitse diyorum. Tekli farları bir türlü sevemedim ama o kocaman paletler yok mu o paletler ah ahh Sephora...
Oriflame Urban Shield Fondöten: Daha sonra bahsediceğim ürünler arasında.
Oriflame Göz Altı Kapatıcısı: Bunun da postu yakında.


Oriflame Ruj: Seviyorum seni :) Love pink.
Labrosan Dudak Nemlendiricisi: Artık yeteerrr bit dediğim bir ürün 2 kış düzenli olarak günde 2-3 kez kullandım ama bana mısın demedi ya. Bi bit artık ya bi bit!


Oriflame Allık: İlk ve tek allığım kendisi. Öyle kalmaya da devam edecek gibi. Yanaklarımdaki kırmızılıklar yüzünden pek de kullanamıyorum ama çok heves ediyorum :)
Oriflame Air Soft Powder Pudra: Bu da benim ilk pudram. Kozmetikte yaptığım en büyük hata karşınızda duruyor. Ben kiimmm toz pudra kullanmak kim. Bitsin artık bu çile :)

Sizinde fark ettiğiniz üzere elimdekiler Oriflame ve Avon ağırlıklı. İkisinden de bir dönem temsilcilik yaptığımdan eve yığmışım onları :) Burdakilerin büyük bir çoğunluğunu yavaş yavaş tekli olarak tanıtmaya başlıyacağım. Tabi daha bir de buz dağının görünmeyen kısmı var :) Bakalım hangileri bitecek ne zaman bitecek? Şimdi en az 10 tanesi bitene kadar alışveriş yapamayacağım ya birden bire nasıl alışveriş yapasım geldi yaa :/ Ben bunları bitirene kadar kim bilir neler indirime girecek yaaaaa :(( Başaracağım en kısa zamanda bitireceğim inanıyorum ben kendime ya yani umarım pek de emin olamadım şimdi :s 2 hafta sonra bir güncelleme yapıp son durumu paylaşacağım sizinle. Şimdilik hoşçakalın :)

7 Ocak 2012 Cumartesi

Son Watsons Alışverişim

Bu sefer gayet minik bi alışveriş yaptım. Watsons'dan içeri girerken derin derin nefesler alıp "Sadece ihtiyacın olan şeyleri alacaksın fazlası yok!!" demiştim vee inanılmaz ama gerçek kendimi tuttum. Sadece ihtiyaçlarımı aldım. Malesef ki kutu takıntım var. Eğer bir ürün kutuda veriliyorsa bende onu öyle saklarım. Kutu kullanılmaz hale gelene kadar böyle yapıyorum ne yapayım takıntı. Hem öyle gözüme daha temiz böyle kullanılası geliyorlar :D
Bu da kutusuz halleri. Gelelim tek tek açıklamalarına...
L'oreal Triple Active Göz Kremi: Kendisi benim ilk göz kremim olurlar. Yaşım daha küçük olduğundan sadece nemlendirsin yeter diyerek aldım. Öyle çok bir beklentim yok. Tüm cilt tiplerine uygun olduğu yazıyo. 15ml lik. 13.90'a aldım.
Pastel Hata Örtücü: Kısacası kapatıcı. Yanaklarımda kılcal damarlar yüzünden daimi bir kırmızılık var. Bunu kapatması umuduyla aldım. Alix Avien almayı düşünüyordum aslında ama orda denediğimde bu daha kapatıcı geldi. Bol damarlı bileklerimde göstermeye çalışacağım etkisini ama bakalım becerebilecek miyim :) Bu arada numarası 02 ve 9.75'e aldım.
Öncesi
Sonrası
Veeeee geldik benim ilk rimmel ürünlerime...
Rimmel Colour Show Off Lipstick: Kabına hayran kaldım. Rengi olsun, kapağın üstündeki taç resmi olsun gerçekten çok güzel. Aslında bir ruj alma düşüncem yoktu. Ama bu ay rimmel ürünlerinde 2.üründe %50 indirim vardı boşa gitmemeli bu indirim diyerek kaptım bir tane :) 030 numara 14,99'a aldım.
Dudaktaki duruşu böyle. Ama siz çok kaale almayın bunu benim dudaklarım baya koyu renkli olduğundan hiç bir ruj normal rengi veremiyor :)
Renk tam olarak bu işte :)
Rimmel Stay Matte Pudra: Yanaklarımdaki kırmızılıklardan ötürü kapatıcı pudra arayışındayım. Birkaç hafta öncesine kadar pudrada kapatıcılık olabileceği aklıma bile gelmiyordu ama varmış efenim..Daha neredeyse hiç kullanılmamış bir pudram var zaten ama olsun olsun lazımdı bu yani çok da lazım değildi de olsun evde bir köşede bulunsun baktıkça muylu olayım :) Silky Beige 005 diye geçiyor numarası 14gr'lık ve normal fiyatı 12.99 ken indirim nedeniyle 6.5liraya geldi.
Benim alışverişim şimdilik bu kadar siz neler aldınız bu ay? Aldıklarım içinde kullandıklarınız varsa lütfen yorum bırakın :)

Özi'nin Makyaj Böcesi Hediye Çekilişiiiiiii

Başka bi çekilişden hediye kazandığı için çekiliş sürecini hızlandırmış. Umarım bu çekiliş de bana çıkar da böyle zincirleme gider :) Hediyeler çok güzel kaçırmayın derim...
http://ozininmakyajbocesi.blogspot.com/2012/01/ozinin-cekilisi.html

6 Ocak 2012 Cuma

Merhabalar :)

Herkese merhabalaarrr :)) Sizin de fark ettiğiniz üzere bu benim ilk yazım :) Büyük bi işsizlik anımda benim için büyük, insanlık için çok küçük bir adım atıp bu blogu açtım :D Tabi teknoloji özürlü olduğumdan ben olayı çözene kadar umarım sıkılmazsınız... Ay her cümlenin sonuna gülücük koyasım var o derece mutluyum yani. Neyse ilk yazıdan uzatmayayım acemi olduğum için önerilerinize göre hareket edeceğim. Hepinize iyi günler :)


Eğer beni facebook dan da takip etmek isterseniz http://www.facebook.com/profile.php?id=100003328246605